Kapellimestarin tehtävät

Kapellimestarin tehtävät

Suunnittelutyö, koe-esiintymiset ja roolitus, harjoittaminen ja esitysten johtaminen.

Ammattitaitoinen kapellimestari on onnistuneen musikaalituotannon edellytys. Kapellimestari on mukana toteuttamassa tuotantoa ensimmäisistä suunnitteluista aina esitysten päättymiseen saakka. Siksi on tärkeää, että rautaisen musiikkiosaamisen lisäksi projektinhallinnan ja ihmisten kanssa työskentelyn taidot ovat kunnossa.

Kapellimestari on osa musikaalin taiteellista suunnitteluryhmää. Hän on vastuussa esityksen musiikkituotannon suunnittelusta ja on mukana koe-esiintymisprosessissa.
Kapellimestari on mukana harjoituskauden taiteellisessa ja tuotannollisessa suunnittelussa ja vastaa musiikin harjoituttamisesta niin näyttelijöiden kuin orkesterinkin kanssa. Luonnollisesti kapellimestarit vastaavat myös esitysten musiikillisesta johtamisesta sekä esityksen musiikillisen laadun ylläpidosta. Kapellimestarihan on yleensä ainoa esityksen tekijä, joka on mukana teoksen valinnasta viimeiseen esitykseen asti. Siis pitempään kuin kukaan muu taiteellisen suunnittelijaryhmän jäsen tai kukaan esiintyjistä!

MD Companyn kapellimestarit ovat alansa parhaita ammattilaisia, jotka täyttävät tämän monipuolisen ja haastavankin työtehtävän vaatimukset laajan ammattitaidon, vankan kokemuksen ja hyvän meiningin kautta.