Kotimaisen musiikkiteatterin kehityshankkeet

Kotimaisen musiikkiteatterin kehityshankkeet

 

Musiikkiteatterifestivaali

Järjestimme menestyksekkäästi ensimmäisen ja Suomen ainoan musiikkiteatteriin keskittyvän Musiikkiteatterifestivaalin Helsingissä 28.-31.7.2022 yhteistyössä Musiikkiteatteri Kapsäkin, Helsingin Kaupunginteatterin sekä tanssikoulu StepUpin kanssa. Haluamme jatkossakin koota yhteen alan tekijöitä kohtaamaan, verkostoitumaan ja nauttimaan monipuolisesta musiikkiteatteritarjonnasta vuosittain. Festivaalin tarjontaan kuuluvat laadukkaat vaihtuvat esitykset, alan ihmisiä kouluttavat kurssit, uusien suomalaisten musikaalien workshopit sekä erilaiset seminaarit kansainvälisine vieraineen. Koemme uuden materiaalin workshoppaamisen erityisen tärkeäksi, ja haluamme antaa uusille, tuoreille tekijöille ja ideoille alustan työstää teoksia yleisön edessä.

Suomalaisen musiikkiteatterin kehityshanke

MD Companyn ja Eeva Kontun luotsaama suomalaisen musiikkiteatterin kehityshanke toimii kotimaisen musiikkiteatterin kasvualustana. Hanke koostuu kahdesta osasta: ensimmäinen osa keskittyy suomalaisen musiikkiteatterin historian ja ohjelmiston katalogin kokoamiseen. Se koostuu muun muassa teosluettelosta, laajasta nuottijulkaisusta sekä internetissä julkaistavasta konserttimuotoisesta videomateriaalista. Katalogin tavoitteena on lisätä kotimaisen musiikkiteatteriohjelmiston yleisöä, sen näkyvyyttä suomalaisten ammatti- ja harrastajateattereiden ohjelmistoissa sekä kotimaisen ohjelmiston kilpailukykyä ulkomaalaisten teosten rinnalla.

Toisessa osassa pilotoidaan ja kehitetään kotimaisen musiikkiteatterin teoshautomon konseptia ja vakiinnutetaan workshop-muotoista työskentelytapaa uusien musiikkiteatteriteosten luomiseen. Teoshautomo vahvistaa verkostomaisen taiteellisen luomisen edellytyksiä ja mahdollistaa alan liiketoiminnan kasvua ja kehitystä, kotimaassa ja kansainvälisesti.