Orkesteri- ja muusikkopalvelut

Orkesteri- ja muusikkopalvelut

 

Orkesteri- ja muusikkopalvelut esityksiin sekä näihin liittyvä tuotantotyö.

MD Company on tuottanut orkesteripalvelut useisiin suuriin kotimaisiin musikaalituotantoihin, ja sen toiminta on kerännyt laajasti kiitosta sekä teattereiden että muusikkojen parissa.

Orkesteri ja sen elävät muusikot jäävät musikaaleissa usein näkymättömiin, sillä he työskentelevät näyttämön alla ns. montussa, josta yleisölle näkyy vain kapellimestarin pää ja kädet. Musikaaleissa soittaminen vaatii muusikoilta erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa, sillä elävä musiikki tahdistetaan toimimaan saumattomasti sekä näyttämötapahtumien, -efektien että ennalta ohjelmoitujen musiikillisten elementtien kanssa (ks. elektronisten soitinten äänisuunnittelu).

Osana palvelua MD Company kerää projektia varten yhteen parhaat tekijät, ja toimii kootusti heidän työnantajanaan. Palveluun sisältyy mm. muusikkojen rekrytointi (valinnat ja mahdolliset koesoitot), sopimukset ja palkkahallinto, sijaisjärjestelyt, aikataulut ja koordinointi sekä mahdolliset muut tuotannolliset työt. Usein palvelu tarjotaan paketissa osana kapellimestarin tehtäviä ja muuta musiikkituotantoa, jolloin palveluun kuuluu myös yhtenäinen saundi – sekä toimivan organisaation että soivan musiikin merkityksessä.

Instagramissa käyttäjällä @mdcompanyoy ja hashtagilla #monttulive esitellään mielenkiintoisia orkesterimonttuja ja niiden muusikkoja sekä omissa, että vieraissa montuissa. Seurantaan!